Bileistä haetaan deittiseuraa

The Adicts at SO36. Kreuzberg-Berlin

Digitaalisen median ja erityisesti sosiaalisen median kehitys on mahdollistanut kommunikoinnin muiden ihmisten kanssa maailmanlaajuisesti, mutta silti oikean sosiaalisen kanssakäymisen löytäminen voi olla vaikeaa. Jokainen haluaa löytää itselleen seuraa, oli tarkoituksena sitten etsiä hetkellinen tuttavuus, pysyvä ystävä tai jopa toinen puolisko parisuhteeseen. Bileet luovat tälle mainion pohjan, jossa uusia ihmisiä on helppo tavata rennossa ympäristössä.

Bileisiin lähdetään hyvillä mielin ja tarkoituksena on pitää hauskaa. Tämä tarkoittaa että juhlijat ovat rennompia ja sosiaaliset muurit ovat matalammalla. Erityisesti hiukan sulkeutuneessa Suomessa bileet ja niiden sisältämä tunnelma tuntuvat avaavan ujommankin persoonan sosiaaliseksi! Bileissä on myös helppo unohtaa arjen persoona ja eläytyä uuteen rooliin. Tämä mahdollistaa erilaisten ihmisten tapaamisen ja uusien kokemusten saamisen.

Alkoholilla on myös vaikutusta keskustelukynnyksen madaltamiseen ja samalla se luo tietynlaisen hyväksyttävän muodon avoimuudelle. Puhuminen on vapaampaa sekä helpompaa, ja keskustelu onnistuu lähes aiheesta kuin aiheestakin. Myös tanssiminen helpottuu ja murheet mahdollisesta kahdesta vasemmasta jalasta unohtuvat kokonaan. Miesten itsevarmuus nousee ja naisten sisäiset rajoitukset hälvenevät. Bileissä itseään voi ilmaista vapaammin ja pelot jäävät pienemmälle osalle.

Bileisiin myös hakeutuvat sinkut, jotka etsivät seuraa. Vaikka toki pariskuntiakin löytyy, nämä tunnistetaan helposti. Bileet tuovat tarjonnan suoraan juhlijan silmän eteen ja tästä onkin helppo valita mahdollinen deittikumppani ja aloittaa juttelu. Samalla on luotu jo yhteinen pohja; tanssiminen, juhliminen sekä uusien ihmisten tapaaminen. Vaikka eri juhlijoilla olisikin erilaiset tavoitteet illan päättymisen suhteen, on hyvinkin mahdollista tavata juuri itselle sopiva deittikumppani.

Bileissä pääsee myös arkea karkuun, ja koska jokainen tulee samantyyppisen syyn takia paikalle, ei ketään kiinnosta mistä juhlijat ovat paikalle tulleet tai keitä he oikeasti ovat. Ulkonäkö, itsevarmuus ja käytös ovat ainoat piirteet, millä muita arvostellaan, joten juhlija voi omaksua minkä tahansa roolin. Bileet luovat täydellisen ympäristön uuden deittiseuran löytämiselle, ja jokainen juhla tuo uuden tarinan ja kokemuksen juhlijan muistoihin. Tämä voi olla jotain mitä muistelee lämmöllä vielä pitkään tai se voi olla hävettävä sattumus, mutta joka tapauksessa se painuu mieleen.