Bilevaatteet tulee valita huolella

69ba43836d4Ei ole mikään uutinen, että vaatteet kertovat kantajastaan paljon. Pukeutuminen voi kertoa ohikulkijalle henkilön urasta, haaveista, tunteista, harrastuksista sekä tavoista; tästä on jopa oma psykologian haaransa. Ei siis ole ihme, että bileisiin lähtiessä vaatteet tulee valita huolella ja laittautumisesta onkin tullut tärkeä perinne ennen ulos lähtemistä .

Bileisiin lähtiessä on siis mietittävä, mitä vaatteilla halutaan kertoa. Tietenkin niiden kantaja haluaa tuntea olonsa hyväksi ja mielellään saada kehuja muilta ihmisiltä. Erilaisissa bileissä on omat teemat ja joissain jopa pakollinen pukeutumiskoodi, jota tulee noudattaa. Vaatteiden tulee tuoda esille kantajansa parhaat puolet, esimerkiksi korostaa takamusta tai tukea ryhtiä ja laajoja olkapäitä.

Jotta oikean vaatekerran valitsemisessa onnistuttaisiin, on mietittävä minkälainen vartalotyyppi on kyseessä. Tämä aiheuttaa usein tuskastusta, mutta yrityksen ja erehdyksen kautta jokainen löytää omalle kropalleen sopivan vaatekerran, joka tuo parhaimmat piirteet esille samalla piilottaen ja hälventäen virheitä. Kärsivällisyys on valttia kun etsitään täydellistä asua.

Bileisiin tuleekin valita juhlava asu, joissa on helppo tanssia ja pitää hauskaa. Täysin laittautumaton ja epäsiisti ihminen välittää kanssajuhlijoille viestin, ettei oikeastaan välitä juhlista ollenkaan. Liian hienoon iltapukuun pukeutunut voi taas tuntea olonsa ulkopuoliseksi lyhyiden hameiden vilahdellessa ohitse.

Naisilla kannattaa keskittyä esimerkiksi rintamuksen, takapuolen tai jalkojen esittelyyn, ja miehillä puolestaan korostetaan maskuliinisia piirteitä tai esimerkiksi naisellisuutta tyylistä riippuen. Kun sopiva asu on löydetty, on mietittävä tarkkaan mitä asusteita käytetään sen kanssa. Kengät on mietittävä sekä näyttävyyden että mukavuuden suhteen; kauneuden takia voi joutua kärsimään, mutta liian korkeissa koroissa on lähes mahdotonta tanssia koko yötä.

Ja vaikka aivan täydellinen asukokonaisuus olisikin löytynyt, täytyy kantajan tuntea olonsa upeaksi tarkkaillessaan itseään peilistä. Hyvin useat vaatteet näyttävät hyvältä, jos niiden kantajan itsevarmuus on kohdallaan. Upeimmankin asukokonaisuuden saa vaikuttamaan laimealta, jos sen kantaja piilottelee itseään ja häpeää vaatetustaan. Tämän vuoksi oma olo on tärkeä ottaa huomioon, kun valitaan bileisiin sopivat vaatteet. Mitä tahansa vaatteilla halutaankaan viestittää, parhaiten se onnistuu, kun vaatteet sopivat henkilön vartalolle ja itsevarmuus kohottaa kokonaisuuden vielä parempiin tuloksiin.

Useat vaatekaupat tarjoavat upean valikoiman bilevaatteita joka lähtöön. Esimerkiksi sivustolta Vaatekauppoja.fi löytyy laadukkaimpia vaihtoehtoja shoppailuun. Tarvittaessa apua voi pyytää myös alan ammattilaisilta, jotka mielellään opastavat parhaimman tyylin luomisessa.