Näin pukeutuu DJ Orkkidea ja muut DJ-tähdet

Dj mixer with headphones at nightclub

DJ tähdet ovat saavuttaneet suurta suosiota 2000-luvun jälkeen, mutta vain harvoilla on mahdollisuus tienata tällä elantonsa. Hyvän musiikkimaun, luovuuden ja kovan työmoraalin lisäksi DJ:n on myös huolehdittava tyylistään, jos tämä mielii pysyä bisneksen huipulla. Tyyli on tärkeä asia kaikessa, oli kyse sitten musiikkimaailmasta, bisneksestä tai vaikka palvelutyöstä. Vaatetuksella ja tyylillä annetaan muille tietty vaikutelma itsestä ja tämä on myös mainio tapa ilmaista omaa persoonallisuutta. Usein pukeutuminen voi olla hyvinkin säännösteltyä, mutta elektronisen musiikin maailmassa sille ei löydy rajoituksia. Tämä antaa DJ:lle mahdollisuuden pukeutua juuri itselleen sopivalla tavalla ja erottua näin massasta. Työ on kuitenkin vaativaa sekä fyysisesti että henkisesti, joten on pidettävä huolta, että vaatteet ovat tyylikkyyden lisäksi käytännölliset, ja musiikin soittaminen tuntikausia onnistuu ongelmitta.

Miespuolisten DJ:den pukeutuminen

Hyvin usein nähdään DJ-maailmassa miehillä mustaa yllä. Yksinkertaiset t-paidat ja farkut ovat yleisiä ja nämä takaavatkin rennon esiintymisasun. Rohkeampiakin vaihtoehtoja toki löytyy aina nahkahousuista hihattomiin huppareihin tai jopa paidatta esiintymiseen. Kuulokkeet, rannekoristeet sekä muut asusteet ovat yleisiä sekä naisilla että miehillä. Tärkeää on kuitenkin, että DJ:llä on selvä näkyvyys työskentelyyn eli hiukset eivät häiritse näkymää ja että käsillä on vapaa liikkumistila.

Esimerkiksi Suomen suosituimmaksi DJ:ksi useamman kerran äänestetty DJ Orkidea on tunnettu tyylitajustaan. Esityksissä hänellä on usein päällään t-paita ja farkut, mutta arjessa mustat pitkähihaiset paidat, poolopaidat sekä hupparit ovat usein osa tyyliä. Hiukset on ajeltu sivuilta siiliksi ja keskelle jätetty pitkä osa on kerätty pienelle nutturalle päälaen takaosaan.

Naispuolisten DJ:den pukeutuminen

Naisilla nähdään useimmin villimpiä hiustyylejä aina erikoisilla väreillä värjätyistä hiuksista lähes lattialle asti ulottuviin pidennyksiin. Päällä on usein jonkinlainen toppi, pelkät rintaliivit tai esimerkiksi bikinit, joiden päällä on aukinainen hihaton huppari. Värejä käytetään myös vaatteissa enemmän ja koristeita löytyy esimerkiksi ranteista tai jopa käsistä sormettomien hanskojen muodossa .

Vaatetuksessa ja tyylissä on siis tärkeää tuoda oma persoonallisuus esiin niin, että suoriutuminen vaativasta esityksestä ei kärsi. Yhdistettynä villiin ja jopa mystiseen imagoon, kuuluisien DJ:den vaatevarastoista voi löytyä lähes mitä vain!