Reiveissä kengät ovat olennaisessa osassa

514zyoRoJpLKoska reivaaminen on rankkaa puuhaa, täytyy jalkineiden valintaan perehtyä kunnolla. Kenkien tulee olla ennen kaikkea mukavat ja sopivat, eli niillä täytyy pystyä tanssimaan useita tunteja putkeen. Jalkojen ei ole tarkoitus näyttää pahoinpidellyiltä lihakimpaleilta reivin aikana tai sen jälkeen. Vaikka kukaan ei todennäköisesti tule näkemään kenkiäsi, voivat ne silti olla tyylikkäät. Ja koska kukaan ei välitä millaiset ne ovat, voi jokainen käyttää mielikuvitustaan rohkeasti ja vapaasti. Erilaiset värit, materiaalit, kuvioinnit tai jopa valoefektit tuovat kenkiin oman ilmeen! Kengillä voidaan myös luoda parempaa kokemusta. Esimerkiksi korkeammat kengät tuovat pituutta lyhyelle reivaajalle ja usein lavan näkeminen on suhteellisen iso osa elämystä.

Samalla kengät voidaan myös valita tukemaan nilkkoja, jos käyttäjällä on ongelmia luuston tai nivelten kanssa. On kuitenkin otettava huomioon, että reivatessa kengät joutuvat kovaan koetukseen ja joskus ne joutavat jo yhden käyttökerran jälkeen roskikseen. Tämän takia niihin ei kannata satsata satoja tai edes useita kymmeniä euroja, vaan vanhat, luotettavat ja

mukavantuntuiset kengät ovat paras valinta. Tätä tukee myös se, että mitä pidemmälle ilta etenee, sitä likaisemmaksi maa tai lattia muuttuu. Kukaan ei halua tietää mistä kaikesta lattiaa täyttävä mönjä koostuu, eikä sitä myöskään haluta raaputtaa kengistä irti myöhemmin. Siksi onkin hyvä pitäytyä edullisemmissa, kukkarolle ystävällisissä kengissä.

Reivaajien mielestä parhaimmiksi kengiksi sopivat lenkkarit tai muut urheilukengät, jotka on luotu tukemaan jalkaa pitkienkin suoritusten aikana. Yleensä myös erilaiset tyynyt ja kenkien jousitukset auttavat vähentämään reivaamisesta aiheutumaa rasitusta. Naisilla yleisiä ovat myös paksupohjaiset korkokengät tai niin kutsutut läskipohjakengät. Korkokenkiä näkyy huomattavasti vähemmän; kokeneemmatkaan jalat eivät kestä tuntikausien hyppimistä neulanohuen koron varassa.

Oli kenkien malli mikä tahansa, niihin voi saada uutta näköä esimerkiksi värjäämällä ne hohtavilla väreillä tai lisäämällä pohjiin neonvalot, jotka loistavat jatkuvasti. Samalla ne myös kätevästi valaisevat kotimatkaa, vaikkakin reiveissä lattiaa ei edes haluta nähdä.

Reivauksessa siis toimivat parhaiten mukavat kengät, eikä tästä tule tinkiä ulkonäköön tai muuhun liittyvien ominaisuuksien takia. Huonot kengät voivat pilata koko elämyksen.