Reivit vetävät nuoria bilettämään

3042339-slide-s-1-your-next-productivity-hack-sober-raving-at-7-amYksi nuorison keskuudessa suosion saavuttanut suuntaus on reiveissä juhliminen. Tämä 80-luvulta alkunsa saanut suuntaus on noussut supersuosituksi lyhyen ajan sisällä.

Reivit ovat suuria tanssibileitä, joissa musiikkia soittaa yleisimmin DJ, mutta joskus myös live-esiintyjä. Musiikkityylinä on usein elektroninen musiikki, etenkin elektroninen tanssimusiikki. Musiikkia vahvistetaan suurilla kaiutinjärjestelmillä, ja erityisesti basson kuulumiseen ja jopa tuntemiseen on kinnitetty huomiota. Muuten hämärässä tai täysin pimeässä huoneessa vain laser-valot, visuaaliset efektit ja valonheittimillä luodut kuvat luovat omalaatuisen kokemuksen reiveihin myös valaistuksen suhteen. Joskus käytetään myös esimerkiksi savukoneita tai muita efektejä luomaan lisää tunnelmaa.

Reivit tarjoavat mahdollisuuden päästää irti arjen, työn sekä koulun huolista, ja antaa musiikin vallata mielen. Reivien voimakas ja kova musiikki ei anna tilaa muulle kuin tanssimiselle ja juhlimiselle. Valot on suunniteltu sopivaan rytmiin ja pimeydessä välähtelevät loisteet luovat lähes transsimaisen tunnelman juhlaan osallistujalle. Se luo jännittävän tavan paeta arkea hetkellisesti. Tanssiessa mukana on usein koko keho, eikä pimeyden ja välkkyvien valojen keskellä kukaan huomaa, jos tanssijalla onkin kaksi vasenta jalkaa. Juhlien jälkeen olo on usein täysin uupunut mutta samalla tyytyväinen. Hetkellinen karkumatka huolista nollaa aivot ja antaa uutta voimaa arjen kohtaamiseen.

Reivit ovat myös tärkeässä osassa sosiaalista kanssakäymistä. Ne tarjoavat paikan tavata ystäviä ja viettää heidän kanssaan aikaa mieleisen aktiviteetin parissa. Suosittuihin reiveihin osallistuminen on myös statuskysymys, ja osa nuorisosta saapuukin paikalle vain pysyäkseen trendien mukana. Reivien suosiota nostaa niiden näkyvyys perinteisessä mediassa sekä sosiaalisessa mediassa. Ne ovat luoneet ympärilleen jännittävän imagon, josta useat nuoret haluavat saada osansa.

Reiveistä järjestetään myös useita pieniä ja suuria festivaaleja, joista kuuluisimpiin kokoontuu reivaamisen ystäviä ympäri maailman. Yksi kuuluisimmista ja vuoden odotetuimmista reiveistä on Bulgarian Tomorrowland -tapahtuma, jossa esiintyy maailman tunnetuimpia DJtä. Tässä kesäisin järjestettävässä tapahtumassa myydään liput loppuun jo ensimmäisten minuuttien aikana, joten jos joukkoon tahtoo päästä, on toimittava nopeasti! Tapahtumaa kutsutaankin reivien edelläkävijäksi; huimat efektit, useat lavat, kuuluisat esiintyjät ja valtavankokoinen yleisö takaavat unohtumattoman kokemuksen.